Снимка ПиксабейУправляващите в голяма европейска държава ще вземат спешни решения. Затваряне на

...
Снимка ПиксабейУправляващите в голяма европейска държава ще вземат спешни решения. Затваряне на
Коментари Харесай

Връщат ковид мерките в Испания

Снимка Пиксабей

Управляващите в огромна европейска страна ще вземат незабавни решения. Затваряне на нощните заведения на закрито, ограничавания на работното време или броя на клиентите и даже връщане на полицейския час: изправени пред неочакван избухлив растеж в броя на новите случаи на КОВИД-19, другите области на Испания последователно връщат антиковидните ограничения. 

Това съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Каталуния, епицентърът на тази пета вълна на пандемията, се приготвя през днешния ден, съгласно каталунски медии, да изиска от районните правосъдни органи да дадат зелена светлина за налагане на полицейски час в най-засегнатите градове, в това число Барселона. От предишния уикенд нощните заведения на закрито са затворени за още най-малко 15 дни, до момента в който за присъединяване в събития навън с повече от 500 участници са нужни негативен антигенен или писиар тест. 

Други области са подхванали или обмислят сходни ограничения. Така югоизточната област Валенсия е въвела вечерен час от 1 ч. до 6 ч. в 32 обитаеми места с повече от 5000 поданици и е лимитирала до 10 броя на хората, които могат да се събират на едно място. Правителството на Канарските острови искаше да одобри сходни ограничавания, само че беше възпрепятствано от това от локалните правосъдни органи. 

Много по-заразният вид Делта е в основата на експоненциалното повишаване на случаите през последните седмици, основно при младежи. Снощи индикаторът на заболеваемостта доближи 436 случая на 100 000 поданици на двуседмична база, равнище, което не беше достигано от най-мрачните дни на пандемията насам.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР